Sercli – a gőzmalmoktól a kézműves pékségekig2022. február 19. - március 19.

Gasztroséta - SercliBudapest

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

Sercli – a gőzmalmoktól a kézműves pékségekig

Az ImagineBudapest közkedvelt gasztrosétája legalább annyira friss és ropogós, mint a reggel sütött kenyér, melynek illatától önkéntelenül arra gondol az ember, hogy – jómodor ide vagy oda – de jó lenne még útközben beleharapni a langyos vekni végébe.

Ezen a sétán erre is sor kerül.

Ha nem is harapjuk, de kóstoljuk a frissen kisült kézműves kenyereket, megnézzük, hogy ma hol és hogyan készülnek a legjobb pékáruk, miből lehet manapság egyáltalán kenyeret sütni, s közben bebarangoljuk a várost: a régi malomépülettől, az évszázados pékkemencén át a high-tech sütödéig ismerkedünk a pékségek és sütödék életével, történetével.

 

Hagyd, hogy lekenyerezzünk!

 

Köszönjük dr. Oláh Andrásnak, a Sütőipari Egyesülés igazgatójának és Galicz Istvánnak, a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola intézményvezető-helyettesének a séta összeállításához nyújtott szakmai segítséget!

 

Időpontok: 

2022.02.19.  10:00

2022.03.05.  10:00

2022.03.19.  10:00

 

Helyszín: IX. kerület - Zwack Péter tér - Vaskapu utca és Dandár utca sarok (várható időtartam: 3 óra)

 

További információ: http://imaginebp.hu/tura/sercli-kostolok-peksegek-tortenetek-ma-es-regen-budapesten-novembertol/

 

 

Forrás: ImagineBudapest