OPEN WATER TOURNAMENT 2021 Paks

2021. július 17.
OPEN WATER TOURNAMENT
Paks
Paksi Duna

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

OPEN WATER TOURNAMENT 2021 Paks

Az ország úszva ismerszik meg! Nyíltvízi úszóbajnokság a Balatonban, Dunában és a gyékényesi búvártóban!

ÚSZD BE VELÜNK! „…mert az ország úszva ismerszik meg!”

 

 

Az Open Water Tournament (OWT) egy egyedülálló nyíltvízi úszóverseny-sorozat, mely Magyarország vízi környezetét térképezi fel, és használja sportolásra. A sorozat keretében a versenyzők különböző típusú vízeken és távokon mérik össze erejüket, valamint felfedezik az ország vízi környezetét. A sorozat végén megválasztásra kerülnek Magyarország legjobb nyíltvízi úszói, valamint minden résztvevő képet kap arról, hogy mely nyíltvízi típusokban és távokban teljesítenek a legjobban.

 

 

Az OWT egyik fő célja profi versenykörülményt biztosítani a magyarországi nyíltvízekben, így a versenyt és a pályákat úgy alakítjuk ki, hogy:

· ne legyen tömeg a versenyközpontban, érkezés egyéni időpont szerint,

· ne legyen tömeg-start, egyéni indítás,

· ne kelljen tömegben úszni,

· ne kelljen 100 méterenként bójákat, és így egymást kerülgetni,

· ne kelljen be- és kifelé perceket sétálni, hiszen ez egy úszóverseny.

 

 

Paksi Duna

 

Egy több mint százéves hagyományt, a Paksi Virtust folytatjuk 7km-en amatőröknek és 15km-en profiknak. Indítás a paksi Víziszínpadról, érkezés az uszódi, illetve a kalocsai strandra. Nyílegyenes pálya, 4-5km-es sodrással és természetesen kiemelt vízibiztosítással!

 

· 7K | Paks - Uszód (1531,5 fkm - 1524 fkm)

· 15K | Paks - Kalocsa meszesi Duna part (1531,5 fkm - 1515,5 fkm)