OPEN WATER TOURNAMENT 2021 Gyékényes2021. augusztus 21.

OPEN WATER TOURNAMENT
Gyékényes
Búvárbázis

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

OPEN WATER TOURNAMENT

Az ország úszva ismerszik meg! Nyíltvízi úszóbajnokság a Balatonban, Dunában és a gyékényesi búvártóban!

ÚSZD BE VELÜNK! „…mert az ország úszva ismerszik meg!”

 

 

Az Open Water Tournament (OWT) egy egyedülálló nyíltvízi úszóverseny-sorozat, mely Magyarország vízi környezetét térképezi fel, és használja sportolásra. A sorozat keretében a versenyzők különböző típusú vízeken és távokon mérik össze erejüket, valamint felfedezik az ország vízi környezetét. A sorozat végén megválasztásra kerülnek Magyarország legjobb nyíltvízi úszói, valamint minden résztvevő képet kap arról, hogy mely nyíltvízi típusokban és távokban teljesítenek a legjobban.

 

 

Az OWT egyik fő célja profi versenykörülményt biztosítani a magyarországi nyíltvízekben, így a versenyt és a pályákat úgy alakítjuk ki, hogy:

· ne legyen tömeg a versenyközpontban, érkezés egyéni időpont szerint,

· ne legyen tömeg-start, egyéni indítás,

· ne kelljen tömegben úszni,

· ne kelljen 100 méterenként bójákat, és így egymást kerülgetni,

· ne kelljen be- és kifelé perceket sétálni, hiszen ez egy úszóverseny.

 

 

Gyékényes

 

Gyékényes a horvát határ közvetlen közelében, Nagykanizsától alig 30 perces autóútra fekszik. A település egyik turisztikai központja a Kotró bányató, mely 15 méteres átlátszó mélységével a búvárok kedvelt desztinációja. A 3km-es pálya közepén egy sziget fekszik, melyet az amatőrök egyszer, a profik pedig háromszor kerülnek meg. Egyéni indítás és összesen két bójakerülés.

 

· 3K | Gyékényesi búvárbázis

· 9K | Gyékényesi búvárbázis