52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus2021. szeptember 5 - 12.

Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus
Budapest

 

 

Kedves Látogató!

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus

Több mint nyolcvan év után ismét Magyarország ad otthont 2021. szeptember 5-12. között a sokszínű, valamennyi korosztály lelki- és kulturális igényeit kielégítő programsorozatnak, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak (NEK).

A katolikus világesemény középpontjában a kenyér és a bor színe alatt jelen lévő Jézus Krisztus áll. Hazánk óriási lehetőséget kap arra, hogy megmutassa a magyar kultúrát, hagyományait, történelmi örökségét és a kereszténység egy évezredes jelenlétét a Kárpát-medencében.Az egyhetes rendezvény programkínálatában szabadtéri szentmisék, koncertek, kiállítások, előadások, tanúságtételek, történelmi városnézés, családi programok, filmfesztivál követik majd egymást. Mindehhez Budapest kínál ideális helyszínt történelmi épületeivel, pezsgő kulturális- és művészeti életével, festői elhelyezkedésével, ízletes ételeivel és messze földön híres vendégszeretetével. 

 

Szeptember 12-én a Hősök terén fejeződik be az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, a 11 óra 30 perckor kezdődő záró szentmisét Ferenc pápa celebrálja.