Müpa Sátor2021. november 30. - 2022. január 9.

Müpa Sátor
Budapest
Fotó: Szikora Zsombor

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

Müpa Sátor

Varázslatos téli élmények a Müpánál

 


A Recirquel téli sikerprodukciójával és Szabó T. Anna mesevilágával tér vissza a Müpa Sátor, korcsolyapálya, kültéri színpad és különleges koncertek várják a látogatókat.

Idén is varázslatos téli élményekkel lepi meg közönségét a Müpa: élőzenével, izgalmas koncertsorozattal várja a korcsolyázni vágyókat a város egyik legszebb kilátással bíró jégpályája, a Müpa Sátorban pedig az ünnepi időszak legkedveltebb Recirquel-előadása, a Kristály, és a Szabó T. Anna magával ragadó történetéből született, Égigérő muzsika című produkció nyűgözi le a kisebbeket és nagyobbakat.

 

A felszíni parkolóban felállított Müpa Sátor november 30-tól egészen január 9-ig két varázslatos ünnepi előadással várja a közönséget. Idén is visszatér a Recirquel téli újcirkusz-meséje, a 2018-ban bemutatott Kristály, illetve megismerhetjük a József Attila-díjas, csillogó humorú író-költő, Szabó T. Anna Égigérő muzsikáját. A történet a hétköznapjainkban jelen lévő mindennapi szorongásokra ad jókedvű, szellemes, zenés-dalos választ: hogy figyelemmel és szeretettel még a néha kilátástalannak tűnő helyzetek is megoldhatóak. Halasi Dániel rendező igazi szupercsapatot állított össze a feladatra: a szereplőket a Lóci játszik zenekar frontembere, Csorba Lóci és a hegedűművész Farkas Izsák vezette kilencfős zenekar kíséri, de a mesében Balla Eszter, Palya Bea és Ember Márk is felbukkan.

 

A Müpa Sátor mellől idén sem hiányozhat a már jól megszokott Müpa Jégpálya, ahol a csodás dunaparti panoráma mellett immár élőzenére lehet korcsolyázni. A fedett korcsolyapálya oldalában épülő színpadon ugyanis olyan előadók lépnek fel, mint az első Müpa Garázsband Fesztivál közönségkedvence, a The Bluebay Foxes, vagy épp az Irie Maffiából megismert Sena különleges projektje, a DagaDub. Itt lesz a jazz és az elektronikus zene tökéletes keverékét játszó Freakin’ Disco, a Qualitons és a Jégkorszak gitárosaként ismert Szőke Barna projektje, a MYGL, valamint a fővárosi és vidéki táncházak állandó fellépője, a Fanfara Complexa is. Érkezik a Caussanel Izabella és Orbay Lilla jazzénekesnők alkotta Ephemere Duo, a hazai jazz örökifjú legendája, Elek István és kvartettje, de a kiemelkedő jazzénekes-dalszerző, Hajdu Klára és a Balázs Elemér Groupból ismert Szakonyi Milán is közös koncertet ad. Egészen biztosan fergeteges ritmusokra számíthatunk a Sounds of Handpantől, de Ian O’Sullivan szólóprojektjével az ünnepekre való meghitt hangolódást is választhatjuk. A csodálatos hangú és hatalmas érzéssel daloló énekesnő, Bencze Alma kvintettjével az amerikai jazz legszebb téli örökzöldjeit hozza el, az egyik legintenzívebben fejlődő hazai indiesoul-pop zenekar, a Ruby Harlem pedig megalapozza a hangulatot az új év indításához.

 

 

További információ: https://www.mupa.hu/programok/varazslatos-teli-elmenyek-2021