Menny és pokol között. Hieronymus Bosch rejtélyes világa2022. április 9. - július 17.

Hieronymus Bosch kiállításBudapestSzépművészeti Múzeum

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

Menny és pokol között. Hieronymus Bosch rejtélyes világa

Közép-Európa valaha volt legnagyobb kiállítása lesz Bosch műveiből és művészetéről, az elmúlt fél évszázad egyik legjelentősebb Bosch-tárlatának ígérkezik.

Hieronymus Bosch egyedülálló művészete a mester halála után több mint ötszáz év elteltével is számos megoldatlan rejtélyt tartogat számunkra.

 

A múzeum a gondosan válogatott közel kilencven műalkotássa - köztük tizenegy saját kezű festménnyel, ami a németalföldi mester teljes festői életművének közel felét teszi ki – kívánja bemutatni azokat az örök emberi témákat, amelyeket Bosch oly eredeti és rejtélyekkel telített módon fogalmazott meg a műveiben: az erény és a bűn közötti választás, a hit és az igazság kérdései, a vágyak korlátlan megélése és féken tartása, az emberi lét szellemi minőségének kérdése. Saját kezű festményei és rajzai mellett az életmű előzményeihez kapcsolódó alkotások, továbbá műhelyének és követőinek legjellegzetesebb remekművei is láthatók lesznek a budapesti tárlaton.

 

További információ: https://www.szepmuveszeti.hu/

 

 

 

Fejléckép:

Hieronymus Bosch
Utolsó ítélet (középső tábla, részlet)
1515 körül
© Musea Brugge, www.artinflanders.be, Fotó: Dominique Provost