Margitszigeti Szabadtéri Színház programok 20222022. május 21. - szeptember 3.

Margitszigeti Szabadtéri SzínházBudapestFotó: Éder Veronika

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

Margitszigeti Szabadtéri Színház programok 2022

A Margitszigeti Szabadtéri Színház 2022-es évadában ismét világsztárokkal és hazai elismert művészekkel találkozhat a közönség!

A színház nem adta fel, hogy a nemzetközi viszonylatban is jelentős mainstream művészeti repertoárjával a nemzetközi és a hazai közönség figyelmét Budapestre irányítsa.

 

A Margitszigeti Színház saját produkciókat, dramatikus szcenírozott előadásokat hoz létre, illetve koprodukciós konstrukcióban is dolgozik – mások mellett – olyan elismert szakmai partnereivel, mint a Magyar Állami Operaház, vagy a Nemzeti Filharmonikusok. Így idén színre kerül a Tosca és az Attila című opera, valamint a Best Opera Songs – Operagála Aida Garifullina fiatal szoprán sztár vendégszereplésével.

 

A musical-ek terén is sokszínű programmal várják a látogatókat. A nyár egyik legizgalmasabb bemutatója a Szente Vajk által színre álmodott Kőszívű – a Baradlay-legenda című musical. A Mozart! musical a Veszprémi Petőfi Színházzal közös produkció, az Elisabeth pedig Kecskemétről érkezik. A zenés színház műfaját erősíti a nyár folyamán még a Mária evangéliuma című rockopera.

 

Érkezik a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra Szarka Tamás, a Szent Efrém Férfikar és Victor Solomon, a 100 Tagú Cigányzenekar, a Budapest Bár és a Magna Cum Laude.
Két kultikus darabot (Carmina Burana és Tavaszi áldozat) láthat a közönség a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének karizmatikus táncosaival, Edward Clug, román koreográfus modern adaptációjában. A táncművészetben a Carmina Burana számos feldolgozását láthattuk már, de ez a nagyszabású táncprojekt harminc csodálatos táncossal lesz látható a margitszigeti deszkákon.

 

 

A FINA vizes világbajnokság alatt parkolási tilalom van érvényben a Margitszigeten. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy a rendezvény időszaka alatt ne érkezzenek személygépkocsival!

 

 

 

További információ: https://margitszigetiszinhaz.hu/