Jazztavasz2022. május 13 - 15.

JazztavaszBudapestFotó: Posztos János

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

Jazztavasz

A Jazztavasz idén is a műfaj legjobbjait hozza el a Müpába; a bensőséges hangulatú szólóesttől a big band hangzással ünneplőbe öltöztetett parádés slágereken át a francia és dominikai gyökereit a muzsikájába egyaránt beépítő Grammy-jelölt sztárénekesnő koncertjéig minden jazzrajongó találhat kedvére való zenei csemegét.

Az ausztrál származású, Michael Bublé által is igen nagyra tartott Sarah McKenzietől Secrets of My Heart című albumának dalai mellett kedvenc örökzöldjeit is hallhatjuk, zenekarában ráadásul a kiváló magyar szaxofonművészt, Bolla Gábort is üdvözölhetjük.

 

Tíz év után tér vissza a Müpa színpadára a tréfásan csak „a kortárs jazz anomáliájaként" aposztrofált, több, mint negyven éve létező, sokszorosan díjazott és kifogyhatatlan energiákat mozgató Yellowjackets, akik ezúttal a kölni WDR Big Banddel érkeznek, hogy a budapesti közönségnek is bemutassák a jubileumi, 25. lemezük anyagát.

 

A háromnapos minifesztivált a kalandos életű Cyrille Aimée koncertje zárja, akinek tehetségére nem csak a legnívósabb nemzetközi tehetségkutatók – köztük a Thelonious Monk Jazzénekverseny – zsűrije, de Steven Sondheim, Wynton Marsalis és a New York Times is felfigyelt.

 

 

További információ: https://m.mupa.hu/programok/jazztavasz-2022