Formula 1 Magyar Nagydíj2022. július 29 - 31.

Formula 1HungaroringFotó: Hungaroring Média

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

Formula 1 Magyar Nagydíj

A világ egyik legnézettebb sorozata, a Formula 1 világbajnokság 1986 óta vendégeskedik a Hungaroringen – a világsztár pilóták révén azóta minden évben egy hétig hazánkra vetül a reflektorfény.

A mai modern, uniformizált versenypályák között a Hungaroring a hagyományt, az állandóságot képviseli a Formula 1-es sorozatban, s ez az, ami vonzóvá teszi a versenyzők számára. No meg persze gyönyörű fővárosunk, Budapest közelsége, amit a száguldó cirkusz minden tagja megemlít, amikor a Magyar Nagydíjról van szó. A világ legnépszerűbb, legnagyobb szabású és legprofibb gyorsasági autós sorozatát tízmilliók követik hétről hétre a televízióban, és százezrek a helyszíneken.

 

A Formula 1 mezőnye július utolsó hétvégéjén immár 37. alkalommal méri össze tudását nálunk, ezzel a Hungaroring a második azon pályák sorában (Monza után), amelyek megszakítás nélkül szerepelnek a versenynaptárban. A sorozat népszerűségét jelzi, hogy bár a magyar versenypálya öt plusz lelátót is épített, április első napjaiban kitehette a „megtelt” táblát, hiszen a szurkolók elkapkodták az összes jegyet.

 

 

További információ: https://hungaroring.hu