Fesztivál Akadémia

2021. július 16 - 25.
Fesztivál Akadémia
Budapest
Fotó: Felvégi Andrea

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

Fesztivál Akadémia

Káprázatos nemzetközi és magyar sztárfellépők színesítik a Fesztivál Akadémia programját július 16. és 25. között a Zeneakadémián, a Budapest Music Centerben és más különleges budapesti helyszíneken. A rangos kamarazenei fesztiválon az esti nagykoncertek mellett színes kísérőprogramokkal várják az érdeklődőket.

A Fesztivál Akadémia Budapesten a világ legjelentősebb szólistái, a hazai zenei és színházi élet krémje lép színpada július 16-25-ig. Színpadra lép többek között Gidon Kremer és a Kremerata Baltica, Joshua Bell és a rendkívüli moldvai hegedűművész, Patricia Kopatchinskaja. A magyar zenei életet mások mellett Kokas Katalin és Kelemen Barnabás, Baráti Kristóf, Várdai István, Horti Lilla, Kokas Dóra, Balog József képviseli.

 

A tíz nap alatt lezajló tizenhárom hangverseny, képzőművészeti és fotókiállítás, Pál István Szalonna Bandájának népzenei gálaestje, a Söndörgő Együttes balkán népzenei koncertje és ifj. Sárközi Lajos és zenekara esti éttermi muzsikája avatja valódi fesztivállá. A Fesztivál Akadémián tíz napon át egyedülállóan izzó kamarahangversenyekre, klasszikus zenei világsztárok bámulatos koncertjeire és pezsgő fesztiválhangulatra számíthat a közönség.

 

Az eseményt bemutató videó a következő linken érhető el: https://youtu.be/hWRgiQOHukw