Budapesti Tavaszi Fesztivál2022. április 29. - május 15.

Budapesti Tavaszi FesztiválBudapestFotó: Natalia Kabanow

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

Budapesti Tavaszi Fesztivál

17 nap, 100 helyszín, 170 program az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon!

A Budapesti Tavaszi Fesztivál a város sokszínűségének ünnepe. Idén a találkozás élményét adjuk: egymással, a felfedezésre váró helyszínekkel és izgalmas témákkal. A kerületeken, közösségeken és műfajokon áthúzódó programkavalkád összeköti a várost és a benne élőket. Április 29. és május 15. között táncol, zenél, játszik és ünnepel a város, és ebbe a színes kavalkádba bárki bekapcsolódhat - hiszen mind kortársak vagyunk.

 

Megannyi műfajban és aktuális témában kínál változatos találkozási lehetőséget a Budapesti Tavaszi Fesztivál. Olyan aktualitásokról gondolkodnak alkotók a színház, a zene, a tánc, az irodalom és a képzőművészet nyelvén, mint az anyaság, az európaiság, vagy a fenntarthatóság. A tavaszi megújulás jegyében együtt töltődhetünk fel és tölthetjük meg a tereket kultúrával, művészettel, élménnyel és élettel az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál alatt.

 

A hagyományos műfaji ajánlók mellett a Budapesti Tavaszi Fesztivál programja idén tematikus koncepciók szerint is böngészhető és élvezhető a www.btf.hu honlapon. Hat élményutat ajánlanak a szervezők az érdeklődők számára.

 

Az #alternézet azokra a szubkulturális körökre hívja fel a figyelmet, melyek városunk rejtett kincsei, titkos erőforrásai. Ezek az alulról jövő szerveződések új megvilágításba helyezik valóságunkat és erősen rákérdeznek jelenségeire.

 

A #családikör jelzésű programokon az egész család talál magának elfoglaltságot: jöjjenek gyerekek, unokák, szülők és nagyszülők, bármilyen összetételben!

 

Budapest az európai kulturális vérkeringés része: párbeszédben áll a nemzetközi alkotásokkal és megfogalmazza saját kézzelfogható, időtálló értékajánlatait. Ezeket gyűjtötte egybe az #európaihatás élményút.

 

A művészet az utcán hever. Vedd észre, hallgass bele, engedd, hogy új nézőpontokból fedje fel magát az ismerősnek vélt köztér! Ezt kínálják a #köztérélmény programjai.

 

A #nőihangok eseményein a gyakran elnyomott nézőpontok vagy elfojtott vélemények változatos formákban és bátran törnek elő, mert minden költőnő költő és idén az anyák napja is a munka ünnepére esik.

 

Minden környezetbarátnak kötelező program a #zöldeszmék sorozat. Milyen bolygót kaptunk örökül és mit tehetünk a megóvásáért? Ez talán ma a legfontosabb közös ügyünk, amit éppen ezért a legkülönbözőbb műfajokban járunk körül.

 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai között vannak ingyenesen látogatható, előzetes regisztrációhoz kötött események, illetve előre megvásárolt belépőjeggyel látogathatók. A programokról és a belépéssel kapcsolatos információkról a fesztivál honlapján tájékozódhatnak: www.btf.hu.