25. Csabai Kolbászfesztivál2021. október 29 - 31.

Csabai Kolbászfesztivál
Békéscsaba
CsabaPark

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

 

25. Csabai Kolbászfesztivál

2021. október 29-től 31-ig ismét magára irányítja az ország figyelmét Békéscsaba. A csabai kolbász az alföldi megyeszékhely nagy hagyományokkal rendelkező terméke, amelynek készítését, illetve a disznóvágáshoz kapcsolódó hangulatot évente megrendezésre kerülő fesztivál hivatott megőrizni.

A járványügyi helyzetre való tekintettel ebben az évben más formában valósul meg a hagyományőrző és kolbásznépszerűsítő rendezvény, ám a szervezők gondoskodnak róla, hogy a fesztivál eszenciája megmaradjon. A látogatókat kolbásztöltő és töltött káposztakészítő bemutatókkal, kézműves vásárral várják, és bár az elkészített kolbászok zsűrizése idén elmarad, a résztvevő csapatok díjazása megvalósul, mégpedig a legkülönlegesebb jelmezek és a munkafolyamatok alapján.

 

Az esemény weboldala: www.csabaikolbaszfesztival.hu

 

 

Fotók: Csabai Rendezvényszervező Kft.