Mátra–Bükk családoknak – 5 nap

Palotaszálló
Lillafüred
Mátra–Bükk turisztikai térség
Hány napos?
5 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
kerékpár
autó
Címkék:
Gyógyfürdők és gyógyhelyek
Kastélyok, Várak, Paloták
Természeti értékek
Természetjárás
Mátra-Bükk turisztikai térség
Élménykereső családosok
1. nap
Egri csillagok, mátrai csúcsok, bükki bércek, matyó színek, palóc ízek
Egri vár

A vár, amit már mindenki látott – vagy legalább olvasott róla, de akárhányszor visszamész, mindig tud új élményt adni. A várfalról tökéletes a város körpanorámája, kötelező fotótéma. A várhoz vezető kis utcák is a középkor hangulatát idézik.

2 óra
Minaret

Ha a várból jövet nem csábítottak el a Kis-Dobó tér és környéke teraszai, irány az egykori oszmán birodalom legészakibb minaretje és annak 97 csigalépcsője! Ha szemfüles vagy, útközben még az egri pasa sátrába is belebotlasz.

1 óra
2. nap
Kékestető és a tévétorony

1014 méteres magasság, plusz egy 196 méteres kilátótorony. Magyarország legmagasabb pontja. Télen sípályák, tavasztól őszig hegyi levegő és a csodás tájak látványa. Mit lehet ehhez még hozzátenni? Menj, és nézd meg magad!

3 óra
Oxygen Adrenalin Park

Hatalmas területen rengeteg lehetőség az aktívabbaknak a Mátrában. Quad, bobpálya, libegő, függőhíd, mászófal, adrenalinszint-emelő hinták, büfé a szomjasoknak, kávézó a koffeinfüggőknek, étterem és piknikhely az éheseknek.

 

3 óra
3. nap
Szalajka-völgy

Ahol a természet átölel! Szilvásvárad legszebb része, kellemes kirándulóhely, a Bükk egyik legszebb kirándulóútja. Látványos eleme a Fátyol-vízesés, tökéletes piknikhelye a Gloriett-tisztás. Ha nem vagy rest, mássz fel a meredek ösvényen az Istállóskői-barlanghoz!

4 óra
Szilvásváradi Erdei Vasút

A Szalajka-völgyben közlekedik, romantikus utazást tehetsz vele a csupazöld erdei tájon. A völgy bejáratától indulva vadregényes nyomvonalon, fák és sziklák között halad. Javasoljuk, hogy ha teheted, legalább az egyik irányba sétálva tedd meg az utat, hogy mindent láss!

1 óra
4. nap
Diósgyőri vár

Miskolc központjától 8 kilométerre, a Bükk ölelésében magasodik az egyik legszebb lovagvárunk. Kiállítások, lovagi tornák, jelmezes tárlatvezetés, foglalkozások, fegyverbemutató, történelmi hitelesség és hangulat jellemzi. Ha kéred, érkezésedkor ágyúlövés köszönt.

2 óra
Barlangfürdő, Miskolctapolca

Európában is egyedülálló, különleges élményfürdő, ahol a természet alkotta környezetben élvezheted a termálvíz kellemes áramlását. Egyedi élmény lesz hallgatni, ahogy a mészkősziklák természetes módon felerősítik a víz csobogását. Élvezd a pillanatot!

4 óra
5. nap
Lillafüredi Sport- és Kalandpark

A kalandpark is megér egy látogatást : libegő, segway, kötélpálya, gokart, szabadulószoba, tereproller, monsterbike-pálya vár rád. Ha feszegetnéd a határaidat, próbáld ki az ejtőgépet és a szabadesést!

2 óra
Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Magyarország egyik legszebb pályájú kisvasútja. Völgyhidakon, alagutakon, meredek hegyi utakon közlekedik. Diósgyőrből indul, a lillafüredi Palotaszállót érintve a Garadna-patak völgyébe érkezik.

1 óra

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!