Puskás Ferenc sírja a Szent István-bazilikában

Szent István-bazilikaBudapestBudapest környéke turisztikai térség

A magyar futballtörténet legendás alakja Puskás Ferenc, vagy, ahogy sokan ismerik, Öcsi bácsi, akinek a sírja mára népszerű zarándokhellyé vált. Látogass el te is a Budapest belvárosában álló Szent István-bazilika altemplomába!

A Szent István-bazilika a főváros egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója. A templomot 1905-ben szentelték fel, 1931-ben kapta meg a basilica minor címet. A magyar labdarúgás nemzetközileg is ismert alakja, Puskás Ferenc a legendás Aranycsapat csapatkapitánya a bazilika altemplomában nyugszik. Puskás Öcsi 2006. november 17-én hunyt el, a Nemzet Sportolóját december 9-én nagy állami szertartással búcsúztatták. A Puskás Ferenc Stadionban felállított ravataltól sokezres tömeg kísérte a labdarúgót utolsó útjára a Hősök tere érintésével a bazilikáig.

 

A nemzet búcsúja névre keresztelt eseményen beszédet mondott többek között Szepesi György sportriporter és Ramón Calderón akkori Real-elnök, az esti gyászmisén ott ült a széksorok között Franz Beckenbauer, Michel Platini és Sir Bobby Charlton is. A hírességek mellett több tízezren nézték kivetítőkön a szertartást, amit a Duna és az M2 is élőben közvetített.

A pincétől a padlásig

Ha Budapesten jársz, tedd tiszteleted a világ leghíresebb magyarjának sírhelyét adó bazilikában. Bár az altemplom kegyhely, azaz nem látogatható, csak az ott nyugvók szerettei számára, pusztán a hely szelleme miatt is érdemes betérned. Mindenképp fedezd fel a patinás templomot, hiszen itt őrzik a magyarok egyik legfontosabb ereklyéjét, a Szent Jobbot, Szent István, államalapító király épségben maradt jobb kezét is. A város legjobb panorámájáért pedig irány a bazilika 96 méter magas kupolája, a körkilátóból alaposan szemügyre veheted Budapestet!

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!