A Szörp és Gyümölcs Fesztivál nem újkeletű esemény. A helyből útnak induló kis fesztivált idén második alkalommal rendezik meg Szobon a minőségi kulturális programok és gasztroélmények jegyében, hogy több érdeklődőt vonzzon erre a festői településre. A rendezvény egyértelműen a helyben megtalálható gyümölcsök és minőségi alapanyagok karakterére épít. A kézműves vásár mellett gasztrosétány, workshopok és beszélgetések, valamint egyéb gasztronómiai élmények is várják majd az ide érkezőket. A tervezett programban szerepel látványfőzés is, amelynek keretében ismert hazai gasztrobloggerek és séfek mutatják majd be, milyen izgalmas ételeket készíthetünk minőségi, helyben termesztett alapanyagok felhasználásával. A meghívottak között szerepel többek között Mautner Zsófia (Chili és Vanília), Pauli Zoltán (Palkonyha), Kárai Dávid és Stahl Judit, valamint a Natura Hill Zebegény séfje, Szilvási Mihály is. A látványfőzések alkalmával Eisler Zsolt (Street Kitchen) is közreműködik moderátorként. Az ínycsiklandó ízek mellett pedig lágy dallamok és egyéb kulturális csemegék is várhatók: Vecsei H. Miklós és Beck Zoltán, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, a Hírös Gasztroszínház, Cserna-Szabó András és Darida Benedek, Németh Juci és G. Szabó Hunor, Barabás Lőrinc, valamint a Zuboly és a Konyha zenekar, illetve a Juhász Anna Irodalmi Szalon is a meghívottak között szerepel.
További információ: https://szorpfesztival.com