Bartók Világverseny és Fesztivál 20212021. október 25 - 31.

Bartók Világverseny és Fesztivál 2021
Budapest
Fotó: Mudra László

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

Bartók Világverseny és Fesztivál 2021

Október 25. és 31. között rendezi a Zeneakadémia a 2021-es Bartók Világverseny élő fordulóit, amelyen vonósnégyesek indulhatnak. Az eseményeket a tervek szerint közönség előtt tartják majd. 

A 2017 óta megrendezett verseny hatéves ciklusokban valósul meg: a páratlan években a hangszeresek mérettetik meg magukat (sorrendben: hegedűsök, zongoristák és vonósnégyesek), a páros években zeneszerzők, a következő hangszeres fordulónak megfelelő művekkel.

 

Idén a rangos nemzetközi zsűriben a Kossuth-díjas Kelemen Barnabás és Rolla János hegedűművészek, valamint a Széchenyi-díjas Tallián Tibor zenetörténész mellett szintén neves, külföldi muzsikusok foglalnak helyet: Mikhail Kopelman hegedűművész; Johannes Meissl hegedűművész, a Bécsi Zeneművészeti Egyetem professzora és rektorhelyettese; Ami Oike hegedűművész, a Tokiói Művészeti Egyetem tanára; valamint Barry Shiffman hegedű- és brácsaművész. A díjkiosztó gála a Zeneakadémián 2021. október 31-én lesz.

 

Dátum: 2021. október 25-31.

 

Cím: Zeneakadémia, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.